Prøv afkastberegner

×

Investeringsprojekter

Selected Alternatives fond

Selected RegEnergy

Afkastberegner

Om Selected Alternatives

Vores tilgang

Events

Nyheder

Viden

Team

Kontakt

Selected Group

Selected Advice

Selected logo

Hero

Status på Selected Alternatives fondens resultat i første kvartal 2024

Få tilsendt brochure
Få tilsendt en brochure med informationer og nøgletal om dine investeringsmuligheder gennem Selected Alternatives.
Phone

Diversificering og robusthed sikrer et solidt resultat for første kvartal i Selected Alternatives fonden

Selected Alternatives fonden er en alternativ investeringsfond, der består af en diversificeret portefølje af alternative investeringer, med eksponering mod solenergi, grøn infrastruktur og ejendomme. Fondens ambition er at levere et attraktivt afkast og bidrage positivt til at stabilisere afkastudsving i en diversificeret portefølje af traditionelle (eller likvide) investeringer. Fonden har mulighed for at investere på lige fod med institutionelle investorer, fordi investeringerne fra fondens investorer puljes og investeres samlet. 

Værdien af alle investeringer i fonden er samlet på mere end DKK 2 milliarder. Fondens portefølje indeholder mere end 500 lejemål i Danmark, mere end 80 projekter indenfor solenergi i Europa, Nordamerika og Asien samt mere end 50 projekter indenfor grøn infrastruktur ligeledes i Europa, Nordamerika og Asien. 


Flotte takter i fondens ejendomsportefølje trods turbulent marked

42% af investeringerne i Selected Alternatives fonden er i ejendomme. I marts overtog vi den sidste af de i alt 9 ejendomsinvesteringer i porteføljen, og med dette er hele vores ejendomsportefølje nu i drift og får løbende lejeindtægter fra samtlige af vores beboelsesejendomme. Derudover indhentede vi, i forbindelse med aflæggelse af årsregnskaber i de underliggende ejendomsselskaber, eksterne vurderinger fra erhvervsmægleren Savills. Værdien af vores samlede ejendomsportefølje på mere end DKK 1 milliard er blevet nedskrevet med blot 1,5%. Dette vurderer vi som særdeles tilfredsstillende i et marked, hvor ejendomsinvesteringer har mødt stor modvind med store fald på ejendomme generelt.  

I Q1 forhandlede vi også en ny administrationsaftale på plads som et led i vores arbejde mod strømlining af administrationen af vores ejendomsinvesteringer. Vi har i den forbindelse samlet administrationen hos Crescendo A/S. Som resultat af dette har vi kunnet realisere besparelser på fondens omkostninger, hvilket kommer fondens investorer til gode. Derudover har Crescendo identificeret forskellige områder, der kræver øget fokus således vi fortsat kan sikre den høje vedligeholdelsesstand på lang sigt. 

En af de optimeringsmuligheder, vi har implementeret i dette kvartal, er forbedret realkreditfinansiering. Vi har optaget nye belåninger, som både gavner vores fremtidige levering af afkast og understøtter vores investeringsstrategi. Vi har blandt andet nedkonverteret lånet på fondens største ejendom, Blomsterrækkerne, fra et fastforrentet 5% til et fastforrentet 4% lån. Denne nedkonvertering giver en besparelse på cirka DKK 1 million i årlige renteomkostninger samtidig med, at det frigiver DKK 8 millioner. 

Solenergiporteføljen ramt af overskyet vejr, men stigende priser giver grund til optimisme 

I Selected Alternatives fonden består 18% af porteføljen af investeringer i solenergi. Produktionen i solenergiporteføljen har haft en hård start på 2024. Dette skyldes, at skydækket i Vesteuropa har været større end normalt for årstiden. Lavere solstråling har derfor påvirket produktionen i 1. kvartal og særligt i marts. 

Der er dog også positive takter at se i solenergiporteføljen. Her ser vi i øjeblikket stigende priser på råvarer, hvilket påvirker elpriserne positivt og dermed rentabiliteten af de underliggende solprojekter. 


Vindmølleparker, CO2-besparelser og saftige tomater: Der er fart på fondens investeringer i grøn infrastruktur

40% af investeringerne i fonden er i grøn infrastruktur som for eksempel vindenergi og Power-to-X projekter. Investeringerne er for nærværende udelukkende foretaget via eksterne forvaltere:

  • Copenhagen Infrastructure Partners - Fund IV: Består af en portefølje på 20 projekter i forskellige udviklingsstadier. CIP IV fonden investerer i vedvarende energi-projekter med primært fokus på udvikling og drift af vindmølleparker. Det største projekt i fonden er en havvindmøllepark i Massachusetts på USA's østkyst. Når havvindmølleparken er opført og drift, vil den levere grøn energi til mere end 400.000 husstande og forretninger i staten og vil samtidig reducere CO2-udleningen med over 1,6 millioner tons om året. Derudover er havvindmølleparken det første havvindprojekt af kommerciel skala i USA. 


  • Brookfield Global Transitions Funds: I løbet af første kvartal har fonden aflagt årsrapport for 2023. Her fremviste fonden et bruttoresultat på IRR 16,3%, hvilket er yderst fornuftigt. En af de helt centrale brikker i porteføljen er Scout Clean Energy, som er en af USA’s største udviklere af parker med vedvarende energi.


  • WA3RM Regenergy Developer Fund I: Her handlede årets første kvartal i høj grad om færdiggørelsen af fase 1 af fondens første projekt: Et 100.000 m2 stort drivhus i Frövi, Sverige. I drivhuset skal der dyrkes tomater ved hjælp af spildvarme, som aftages fra en nærliggende papirvarefabrik. Operatøren, der skal stå for tomatproduktionen, overtog faciliteterne først i maj, så op til overtagelsen har de haft travlt med at rekruttere medarbejdere til drivhuset. Du kan læse meget mere om projektet i Frövi via dette link. 

Diversificering i fonden giver mening

Overordnet set navigerede Selected Alternatives fonden sig godt gennem et udfordrende marked i første kvartal af 2024. Endnu en gang blev det bekræftet, at diversificeringen i fonden med fokus på ejendomme, solenergi og grøn infrastruktur var en styrke. Ejendomsporteføljen leverede stabile lejeindtægter og værdiudvikling og omkostningsoptimering gav besparelser for investorerne. Solenergi var ramt af lavere solstråling, men stigende råvarepriser giver positive udsigter. Grøn infrastrukturporteføljen har haft en positiv udvikling, hvor den største nyhed er, at tomatproduktionen i Frövi meget snart kan påbegyndes. 


Læs mere om Selected Alternatives fonden

Hvis du har lyst til at læse mere om Selected Alternatives fonden og hvordan du kan investere, kan du gøre det her. 

Investorer i Selected Alternatives fonden får et stabilt forventet afkast med en ambition om løbende udbytter og lav korrelation til aktiemarkedet. Selvom fonden i sig selv ikke er grøn, har investeringerne ofte en grøn profil, som bidrager til den grønne omstilling. 

Selected Alternatives risikoklassificering er på 6 ud af 7 i henhold til fondens Key Information Document (KID), og du kan læse dokumentet med central information på www.selectedalternatives.dk

Bliv klogere på alternativ investering
Udfyld formularen og få tilsendt guiden til alternativ investering af Selected Alternatives.
Phone

Om Selected Alternatives

kontakt@selectedgroup.dk | +45 88 88 82 06

Vores tilgang

Events

Nyheder

Viden

Team

Information

Bæredygtighedsrelaterede oplysninger

Politikker

Finanstilsynet

Investeringsprojekter

Selected Alternatives fond

Selected RegEnergy

Prøv afkastberegner

Kontakt

LinkedIn

Facebook

YouTube

Selected Advice

Selected Group