Prøv afkastberegner

×

Investeringsprojekter

Selected Alternatives fond

Selected RegEnergy

Afkastberegner

Om Selected Alternatives

Vores tilgang

Events

Nyheder

Viden

Team

Kontakt

Selected Group

Selected Advice

Selected logo

Hero

RegEnergy

Newsroom

Få tilsendt materiale med det samme
Få tilsendt en brochure med nøgletal og informationer om Selected RegEnergy fonden direkte i din indbakke.
Phone

RegEnergy Frövi: Tomatproduktionen kan snart begynde, og de første tomater er allerede afsat

17. maj 2024

I Frövi, Sverige, cirka 200 km fra Stockholm, vil resultaterne af flere års arbejde snart spire frem. Her står et 100.000 m2 nu færdigbygget og på tærsklen til at starte sin operationelle fase. Resultatet af dette bliver produktion af 8.000 tons tomater om året. Vi forventer, at drivhuset går i drift i denne måned, hvorefter tomaterne kan plantes. Dermed forventer vi, at de første tomater fra Frövi kan findes i det svenske supermarkeder i løbet af sensommeren.  

Det er også allerede besluttet i hvilke supermarkeder de første tomater vil være at finde. Både supermarkedskæderne ICA og Coop kommer nemlig til at sælge tomaterne fra Frövi. Begge har udtalt, at det kommer fra et ønske om at styrke fødevaresikkerheden i Sverige. Læs her hvad ICA og Coop selv siger om samarbejde:

ICA: Satsar på ny tomatanläggning

Coop: Satsning skal ge svenska tomater året rundt


Mere end 80% af Sveriges tomater stammer på nuværende tidspunkt fra import. Dette kommer Selected RegEnergy projektet i Frövi til at ændre på. Drivhuset kommer årligt til at producere ca. 10% af Sveriges samlede tomatforbrug. Varmen til tomaterne i drivhuset er spildvarme fra den nærliggende papirvarefabrik, Billerud. Her aftages spildvarmen fra papirvarefabrikken og transporteres i et 400 km langt rørsystem rundt i drivhuset. Du kan læse meget mere om opførelsen af drivhuset her


Selected RegEnergy fonden

RegEnergy-projektet i Frövi er blot det første af en række projekter i Selected-RegEnergy fonden. Fondens andre projekter vil ligeledes omhandle etablering af drivhuse, hvor udnyttelsen af spildprodukter fra industriel produktion kan bruges til bæredygtig fødevare- og biomaterialeproduktion.  

En investering i Selected RegEnergy-fonden er en langsigtet investering med et gennemsnitligt årligt afkast på +15% om året. 

Selected RegEnergys risikoklassificering er 6 ud af 7 i henhold til fondens Key Information Document (KID) og du kan læse dokumentet med central information på www.selectedalternatives.dk 

Du kan læse meget mere om investeringsfonden Selected RegEnergy her.

Om Selected Alternatives

kontakt@selectedgroup.dk | +45 88 88 82 06

Vores tilgang

Events

Nyheder

Viden

Team

Information

Bæredygtighedsrelaterede oplysninger

Politikker

Finanstilsynet

Investeringsprojekter

Selected Alternatives fond

Selected RegEnergy

Prøv afkastberegner

Kontakt

LinkedIn

Facebook

YouTube

Selected Advice

Selected Group