Prøv afkastberegner

×

Investeringsprojekter

Selected Alternatives fond

Selected RegEnergy

Afkastberegner

Om Selected Alternatives

Vores tilgang

Events

Nyheder

Viden

Team

Kontakt

Selected Group

Selected Advice

Selected logo

Hero

Alternative investeringer

Bliv klogere på alternativ investering
Udfyld formularen og få tilsendt guiden til alternativ investering af Selected Alternatives.
Phone

Alternative investeringer: En guide til at diversificere din portefølje

Alternative investeringer er en form for investering, der adskiller sig fra de mere traditionelle investeringsmuligheder såsom aktier og obligationer. Disse alternative investeringer kan omfatte alt fra ejendomme, grøn energi, råvarer, hedgefonde og private equity til kunst, vin, ure og meget mere. Selvom alternative investeringer kan være mere komplekse og risikable end traditionelle investeringer, kan de også give dig som investor mulighed for at diversificere din portefølje og opnå højere afkast. 

En af de største fordele ved alternative investeringer er, at de ofte har lavere korrelation med traditionelle investeringer. Dette betyder, at hvis aktiemarkedet falder, kan alternative investeringer stadig give positive afkast og omvendt. Dette kan hjælpe med at mindske risikoen i en portefølje og give en mere stabil afkastprofil. Derudover kan alternative investeringer også give adgang til markeder og aktiver, som ellers ville være svære eller umulige at investere i for private investorer. 

 

Fordele ved alternative investeringer 

Alternative investeringer er normalt mindre likvide end traditionelle investeringer, og de kan også være mere risikable. Men de kan også have potentiale til at give højere afkast end traditionelle investeringer, og de kan give en diversificering i en portefølje. 

Det kan være svært at evaluere alternative investeringer, da der ikke er nogen standardiseret måde at måle deres værdi på. Som investorer kan du bruge forskellige metoder til at evaluere potentielt afkast og risici, herunder at se på historisk afkast og risikoprofiler, samt at konsultere eksperter på området. 

Diversificering 

En af de største fordele ved alternative investeringer er diversificering. Dette skyldes, at alternative investeringer normalt ikke korrelerer med traditionelle investeringer som aktier og obligationer. Det betyder, at alternative investeringer kan give dig mulighed for at sprede din risiko og mindske din eksponering til udsving i markedet. 

Potentiale for højere afkast 

Alternative investeringer kan også have potentiale for højere afkast, fordi de normalt er mindre kendte og mindre likvide end traditionelle investeringer. Mange alternative investeringer er driftsbaserede og har lav korrelation til det traditionelle aktiemarked. Det kan betyde, at du som investor kan opnå højere afkast end du ville have fået ved blot at investere i mere almindelige aktiver. 

Typer af Alternative Investeringer 

Private Equity  

Private equity er en type investering, hvor et firma køber en andel i en virksomhed og derefter arbejder tæt sammen med virksomheden for at øge dens værdi. Dette kan omfatte at tilføre kapital, implementere strategiske ændringer og forbedre driftsresultaterne. Private equity-firmaer investerer normalt i virksomheder, der er modne og har potentiale til at vokse yderligere. 

Hedgefonde 

Hedgefonde er en type investeringsfond, der normalt bruger komplekse investeringsstrategier til at generere afkast. Disse strategier kan omfatte at bruge gearing, short selling og derivater. Hedgefonde kan investere i en lang række aktiver, herunder aktier, obligationer, valutaer og råvarer. 

Råvarer 

Investering i råvarer kan give diversificering til en portefølje og kan beskytte mod inflation. Råvarer omfatter investering i fysiske varer som guld, sølv & platin (ædelmetaller), kobber jern aluminium & bly (metaller), samt olie, naturgas, kul & uran (energi)  

Fast Ejendom 

Investering i ejendomme kan være en god investering da ejendomme ofte stiger i værdi over tid, samtidig med at man kan opnå en stabil indtægt gennem udlejning. Der kan investeres i forskellige typer af ejendomme herunder boliger, erhvervsejendomme, hoteller og logistikejendomme.  

Grøn Energi 

Grøn energi er en betegnelse fra den energi der genereres fra vedvarende energikilder som fx sol, vind & vand. Investering i grøn energi har, udover en positiv påvirkning på miljøet, flere fordele som stabilt afkast og lav korrelation med aktiemarkedet.  


Hvordan kommer jeg i gang med at investere i alternativer?  

Alternative investeringer kan være en god måde for at diversificere din portefølje og potentielt opnå højere afkast. De kan dog være mere komplekse og risikable end traditionelle investeringer, derfor er det vigtigt at konsultere en professionel finansiel rådgiver og undersøge markedet grundigt, før man investerer i alternative investeringer. 

 

Vil du vide mere om alternative investeringer, så kan du læse mere her: 

Du har formentlig for få alternative investeringer

Investering i ejendomme

Investering i grøn energi

Du kan få adgang til investering i alternativer igennem Selected Alternatives fonden, som indeholder solenergi, vindenergi, ejendomme og grøn infrastruktur. Minimumsinvesteringen er DKK 1. million. 

Fondens risikoklassificering er 6 ud af 7 iht. Fondens Key Information Document (KID), som kan tilgås her.

Vil du høre mere om dine muligheder for alternativ investering, så udfyld formularen nedenfor. 

Bliv klogere på alternativ investering
Udfyld formularen og få tilsendt guiden til alternativ investering af Selected Alternatives.
Phone

Om Selected Alternatives

kontakt@selectedgroup.dk | +45 88 88 82 06

Vores tilgang

Events

Nyheder

Viden

Team

Information

Bæredygtighedsrelaterede oplysninger

Politikker

Finanstilsynet

Investeringsprojekter

Selected Alternatives fond

Selected RegEnergy

Prøv afkastberegner

Kontakt

LinkedIn

Facebook

YouTube

Selected Advice

Selected Group